У Харківській області з'являться активні парки і 200 спортивних майданчиків

Спортмайданчики побудують у кожній територіальній громаді регіону.

У Харківській області стартує проєкт, ініційований Володимиром Зеленським на національному рівні. Його мета — долучити до спорту якомога більше людей.

Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Роман Семенуха під час ефіру на "АТН".

"Президент разом з міністром молоді та спорту презентували проєкт "Здорова країна", частиною якого став проєкт "Активні парки". Плануємо, що буде близько сорока таких місць. На даний момент буде десять в області та два у місті — сад Шевченка і парк Горького", — розповів Семенуха.

За допомогою QR-коду можна буде зробити вправи з віртуальним тренером — під керівництвом зірки або відомого спортсмена.

"Мета дуже проста — нам потрібно підвищувати середню тривалість життя ... безумовно, чим більше людей буде займатися масовим спортом, ми зараз не говоримо про спорт вищих досягнень, це фізкультура, щоденні заняття спортом, тим краще. За результатами наукових досліджень, якщо людина буде у тиждень виділяти 5-6 годин на фізкультуру, на спорт, це продовжить життя, а націю зробить здоровою", — пояснив заступник голови ХОДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харків'яни їдуть до Токіо. Хто виступить на Олімпіаді-2020

Також у регіоні планують побудувати 200 спортивних майданчиків з полями і біговими доріжками. Вони з'являться у кожній територіальній громаді Харківської області. Тож, спорт стане доступнішим для всіх жителів регіону.