Суперниць з Росії перемогла на велоперегонах харків'янка

Ірина Попова завоювала два "золота" на змаганнях у Туреччині.

Велогонщиця з Харкова була кращою серед учасниць змагань з восьми країн.

Харків'яни взяли дві золоті, дві срібні і бронзову медалі на рейтингових гонках в олімпійському крос-кантрі в Туреччині та Італії. Про це повідомили в управлінні у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації.

Харків'янка Ірина Попова здобула впевнену перемогу в змаганнях серед жінок на гонках другої категорії Best High Altitude MTB Cup в Туреччині. Найближчу суперницю — росіянку Віру Медведєву харків'янка випередила на фініші майже на дві хвилини і заробила 30 рейтингових очок.

Велогонщиці з Харкова дісталася перемога і в перегонах першої категорії, вони також проходили в Туреччині. Росіянку Олександру Ушакову, яка посіла друге місце, випередила на 59 секунд. Ця перемога принесла Ірині Поповій 60 рейтингових очок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Терехов обіцяє велодоріжку в центрі Харкова

У чоловічому крос-кантрі харків'янин Олександр Коняєв двічі фінішував другим. У перегонах другої категорії він поступився переможцю — росіянину Івану Філатову 30 секунд і отримав 20 залікових балів. У перегонах першої категорії велогонщика з Харкова суперник Дмитро Титаренко з Хмельницького випередив на 3 секунди. Ці перегони принесли Олександру Коняєву 40 рейтингових очок.

Ще один харківський спортсмен Єгор Волков в обох перегонах посів шосте місце в змаганнях серед юніорів.

В Італії відбулися перегони другої категорії за олімпійським крос-кантрі MTB Ca'neva Trophy, на яких в змаганнях серед юніорок бронзову медаль завоювала харків'янка Марія Сухопалова. Вона пропустила вперед двох італійок, програвши їм 3,5 і 1,5 хвилини. Третє місце принесло велогонщиці з Харкова 16 рейтингових очок.