Перед від'їздом з Харкова футболісти збірної України сфотографувалися у ділових костюмах

Дощ не зіпсував кадри.

Збори футболістів у Харкові закінчилися, вони полетіли до Румунії, де заплановані матчі Євро-2020.

8 червня збірна України переїжджає з Харкова до Бухареста. Команда залишила харківський готель Superior Golf & Spa Resort, де жила з 15 травня під час підготовки до фінального турніру Євро-2020. Про це повідомив президент Асоціації спортивних журналістів України Олександр Гливинський.

"Після обіду збірники, заздалегідь зібравши валізи, наділи офіційні ділові костюми, скроєні модним партнером Української асоціації футболу — брендом Арбер, і виїхали в аеропорт. Перед виїздом з готелю збірна України зробила групове фото в офіційних ділових костюмах на тлі мальовничого пейзажу гольф-клубу. Позитивного настрою додавало і ласкаве сонце, яке після обіду залило смарагдові галявини. У цей момент важко було повірити, що ще кілька годин тому в передмісті Харкова була сильна злива. Ось так в один день збірна України отримала відразу два погодних знаки — дощ і сонце в дорогу", — написав Олександр Гливинський у Facebook.

Президент Асоціації спортивних журналістів України додав, під час фотосесії Андрій Шевченко вручив приз "Найкращому футболістові — легіонеру України, що грає за кордоном". За опитуванням експертів УАФ і Всеукраїнської асоціації футболістів-професіоналів, перемогу в цій номінації отримав Руслан Малиновський. Церемонія відбувалася в режимі онлайн, тому Руслан фізично зміг отримати нагороду тільки зараз.

О 17:00 чартерний рейс вилетів з Харкова до Бухареста. За словами Олександра Гливинського, у складі національної команди залишилося 26 гравців, які увійшли в офіційну заявку збірної України на Євро-2020. Андрій Лунін і Богдан Михайличенко покинули розташування команди вранці 8 червня, Богдан Ледньов, Артем Бондаренко та Олександр Сирота зробили це за день до цього.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто з харків'ян потрапив до складу збірної на Євро-2020

"Прибуття до Бухареста очікується о 18:55 (румунський час збігається з українським). Літак з національною командою прибуде у невеликий аеропорт Баняса, який обслуговує комерційні рейси і обраний УЄФА для чартерів учасників Євро-2020. Згідно з вимогами безпеки, команда  з літака перейде в автобус, який стане її офіційним транспортом на цьому чемпіонаті. З аеродрому синьо-жовтий автобус у супроводі поліцейського ескорту виїде в готель "Каро", який стане резиденцією нашої збірної на фінальному турнірі", — пояснив президент Асоціації спортивних журналістів України.

Олександр Гливинський уточнив, за оцінкою організаторів, вже через 15 хвилин після виїзду з аеропорту збірна України повинна прибути у свою румунську штаб-квартиру. На сьогодні у програмі команди — тільки вечеря і відпочинок. Робочий графік "в режимі Євро" розпочнеться 9 червня. Перше тренування синьо-жовтих на офіційній базі команди, стадіоні "Волунтарі", відбудеться у середу ввечері.

Нагадаємо, у Румунії пройдуть чотири матчі Євро-2020, зокрема два за участю збірної України. На груповому етапі українці зіграють у Бухаресті 17 червня зі збірною Північної Македонії і 21 червня зі збірною Австрії.

Як писав KHARKIV Today, 7 червня збірна України обіграла суперників з Кіпру на стадіоні "Металіст". Гра завершилася з рахунком 4: 0 на користь господарів.