Мовному омбудсмену поскаржилися на "Металіст" через російську мову

Один клуб уже оштрафували за те, що футболісти давали інтерв'ю не державною мовою.

Увагу уповноваженого із захисту державної мови Тараса Кременя звернули на те, що тренер і представники керівництва "Металіста" неодноразово давали коментарі ЗМІ та проводили пресконференції російською мовою.

Нещодавно футбольний клуб "Верес" (Рівне) оштрафували за російську мову. Через гравців, які давали інтерв'ю російською. Тепер представники клубу будуть давати інтерв'ю і коментарі для ЗМІ лише українською мовою. Для тих футболістів чи інших працівників клубу, які володіють державною мовою на недостатньому рівні, керівництво організовуватиме курси щодо її вивчення. Але у Харкові також є футбольний клуб порушник — створений Олександром Ярославським — "Металіст". Про це повідомила координаторка громадської організації "Світанок" та проєктів "Декомунізація. Україна", "Мова. Харків" Мілла Денчик.

"Тренер і представники керівництва неодноразово давали коментарі ЗМІ та проводили пресконференції російською. А всі сторінки клубу досі ведуться російською, а сайт першою видає російськомовну версію. Відправили звернення до Уповноваженого", — написала Мілла Денчик у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чиновники можуть перевірити знання української мови ще в одному харківському виші

Нагадаємо, харків'янка стала найкращим тренером з жіночого футболу.