Військові адміністрації призначать у деокупованих громадах Харківської області

Йдеться про ті населені пункти, де зараз відсутні очільники.

У звільнених містах, селищах та селах мають розібратися, хто є патріотом, а хто — колаборантом. 

Про відновлення функціонування органів державної влади на деокупованій частині Харківщини розповів голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в інтервʼю виданню "Думка". 

"Зараз маємо визначити і призначити голів, призначити військові адміністрації саме на територіальні громади. Тобто це на ті органи місцевого самоврядування, які були під окупацією, де голів наразі немає, де наразі депутатського корпусу немає або до нього виникають питання у наших спецслужб або у правоохоронних органів. Бо ми маємо з цим дуже чітко розібратися, хто дійсно патріот України, а хто все ж таки проявляв співпрацю з ворогом. Тут у нас буде дуже принципова позиція. На цей час ми маємо відновити насамперед функціонування органів державної влади там, на місцях, щоб відновити для людей і електропостачання, і газопостачання, щоб створити нормальні умови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ просуваються на північ Харківської області

Нагадаємо, наприкінці березня стало відомо, що мер Балаклії Іван Столбовий співпрацює з окупантами. На початку квітня зʼявилася інформація про його відʼїзд до Росії. Івану Столбовому заочно оголосили підозру у державній зраді. Зрадниками також стали мер Куп'янська Геннадій Мацегора, якого потім заарештували росіяни та мер Вовчанська Анатолій Степанець, котрий спочатку відмовлявся від співпраці з ворогом.

Як писав KHARKIV Today, вдень 8 вересня ЗСУ повернули місто Балаклію під свій контроль. 10 вересня до Куп'янська зайшли українські захисники. У місті триває зачистка від росіян