У СБУ і поліції перевіряють інформацію про причетність Айни Тимчук до порушення закону за кількома статтями

У Нацполіції і СБУ перевіряють інформацію, яку виклали у заяві члени громадської організації. Раніше вони зняли і виклали у мережу фільм, у якому стверджують, що колишній чоловік Айни Тимчук вів бізнес у Криму після окупації.

На початку серпня до Єдиного реєстру досудових розслідувань були внесені відомості за заявою, яка надійшла до прокуратури Харківської області з Офісу генпрокурора. У ній йшлося про можливі порушення з боку голови ХОДА Айни Тимчук.

Інформацію про це Depo.Харьков підтвердив прессекретар Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко. За його словами, інформація внесена до ЄРДР за ч. 3 ст. 110-2 та ч. 2 ст. 366-2 КК України (фінансування дій, скоєних з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни кордонів території або державного кордону України; декларування недостовірної інформації).

"Інформація внесена до ЄРДР, але не щодо конкретних осіб, а з метою перевірки інформації, яка була викладена у заяві заявників", — повідомив Дмитро Чубенко.

Раніше у паблік з'явився документ, датований 6 вересня. Це відповідь на запит керівника громадської організації, яка раніше брала участь у зйомках фільму про бізнес колишнього чоловіка Айни Тимчук у Криму. Через деякий час, 11 серпня, Кабмін погодив звільнення Айни Тимчук, а Володимир Зеленський підписав указ.

Після цього виконувати обов'язки голови ХОДА призначили Олександра Скакуна.