У депутата-зрадника з Харківської області забирають мандат

Анатолій Єгоров допомагав окупантам перевозити техніку та особовий склад і вивозити з окупованої території Харківщини українське зерно.

Харківська обласна фракція партії "Слуга Народу" відкликала мандат у депутата Куп’янської міської ради Анатолія Єгорова, якого підозрюють у державній зраді.

Відповідне рішення прийняли на засіданні 4 травня 20224 року з формулюванням "за народною ініціативою". За інформацією KHARKIV Today, тепер рішення мають затвердити у Києві.

24 листопада 2020 року Анатолій Єгоров  став депутатом Куп'янської міськради від "Слуги народу". Працював начальником відокремленого підрозділу "Локомотивне депо "Куп'янськ" регіональної філії "Південна залізниця" АТ "Укрзалізниця".

Під час повномасштабної війни Єгоров допомагав окупантам перевозити техніку та особовий склад і вивозити з окупованої території Харківщини українське зерно.

3 листопада 2023 року прокуратура оголосила підозру 57-річному Єгорову у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України). У тексті підозри йдеться про те, що з 26 лютого по 1 липня 2022 року у Єгорова виник злочинний умисел допомагати окупантам. Він вступив у змову із генеральним директором так званого "государственного предприятия "Купянская железная дорога", яке створили загарбники, та добровільно погодився стати так званим "начальником Локомотивного депо "Купянск". Трудовий договір підписав 1 липня.

Єгоров керував "производственным подразделением "Локомотивное депо "Купянск", організовував його роботу, допомагав розвивати залізницю окупантів, забезпечував виконання планових робіт, контролював хід виконання капітального будівництва об'єктів, безпеку руху потягів, правил і норм охорони праці, пожежної безпеки, виробничої санітарії, забезпечував ефективне використання та збереження матеріальних цінностей так званого "депо". Окрім цього, колаборант допомагав окупантам із переміщенням техніки та особового складу та вивезенням українського зерна до Росії, а також передав їм два тепловози.

Після деокупації Куп'янська Єгоров втік до Росії.

Нагадаємо, з харківської "Слуги Народу" виключили депутата-зрадника Олександра Радченка. Відповідне рішення було прийняте 5 листопада, одразу після того, як СБУ затримала підозрюваного у колабораціонізмі. Олександр Радченко у 2020 році був першим номером у списку кандидатів в депутати Куп'янської райради та кандидатом до облради №8 в списку партії "Слуга народу". У 2010 році обирався до Харківської обласнох ради від партії "Батьківщина", не пройшов. У 2005 році, за президента Ющенко, був призначений головою Куп'янської РДА. Він власник Куп'янського молочноконсервного комбінату з 1994 року.