Меморандум про єдиного кандидата в мери Харкова: хто не підписав

Поки під документом залишили підписи представники чотирьох партій і одного руху.

У черговий раз демократичні сили намагаються домовитися про висунення єдиного кандидата на виборах Харківського міського голови.

Сторони переговорів узгодили текст "Меморандуму про партнерство та співробітництво між місцевими організаціями політичних партій Харківської області" та перейшли до підписання. Про це 7 червня повідомив модератор переговорів Борис Редін на сторінці "Інфоцентр Євро Харків" у Facebook.

"Сторони будуть підтримувати стратегічне партнерство на період виборів Харківського міського голови, визначення та узгодження єдиного кандидата від демократичних проукраїнських патріотичних сил Харківської області на позачергових виборах Харківського міського голови, які відбудуться 31 жовтня 2021 року", — говорить перша стаття меморандуму.

Станом на 11:00 7 червня меморандум вже підписали:

  • Харківська обласна організація політичної партії "Акцент";
  • Харківський центр політичної партії "Демократична сокира";
  • Харківська територіальна організація політичної партії "Європейська Солідарність";
  • Харківський центр політичної партії "Національний Корпус";
  • Харківський обласний центр національно-визвольного руху "Правий сектор".

"Інші сторони повідомили, що мають намір підписати, але у них досить складні внутрішньопартійні процедури, що вимагають більше часу". У черговий раз демократичні сили намагаються домовитися про висунення єдиного кандидата на вибори Харківського міського голови", —  уточнив Борис Редін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Офісі президента розповіли, кого хочуть бачити мером Харкова

Окрему позицію зайняла Харківська міська організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода".

"Вони повідомили, що, незважаючи на те що всі партії різні за ідеологією, мають готовність підтримати єдиного кандидата і не висуватимуть свого на виборах, але підписувати меморандум не будуть, водночас бажають далі брати участь у переговорному процесі в якості спостерігачів. Тож, сторони усвідомлюючи всю важливість висунення і участь у виборчих перегонах саме єдиного кандидата, продовжують роботу в цьому напрямку", — пояснив Борис Редін.

Відзначимо, у переговорах також брали участь представники партій: "Голос", "Батьківщина", "Громадянська позиція", "Удар", Блок Світличної "Разом".

Нагадаємо, вибори мера у Харкові заплановані на 31 жовтня. На початку травня демократичні сили заявили про намір висунути єдиного кандидата на ці вибори. Але обговорювати висунення єдиного кандидата почали тільки наприкінці травня. На початку червня вони підготували меморандум  про висунення єдиного кандидата на вибори.