Харківська обласна рада втратила шістьох депутатів. Скільки залишилось

Усі депутати подали заяви за власним бажанням.

Депутатський корпус підтримав бажання колег і позбавив мандатів шістьох обранців, які обралися до Харківської обласної ради восени 2020 року.

На черговому засіданні Харківської обласної ради позбавили мандатів таких депутатів:

- Богдан Мальований (ОПЗЖ)

- Олександр Ткаченко (Блок Кернеса "Успішний Харків")

- Олег Гуревич (Блок Кернеса "Успішний Харків")

- Карина Кірієнко (Блок Кернеса "Успішний Харків")

- Микита Шенцев (ОПЗЖ)

- Валерій Власов (ОПЗЖ).

Усі депутати раніше написали заяви про складання мандатів за власним бажанням.

З урахуванням попередніх складань мандатів в обласній раді  залишаються 110 депутатів (замість 120-ти). Нагадаємо, раніше мандатів позбавили Володимира Святаша, Володимира Скоробагача, Павла Столбового і  Олександра Турінського (Блок Світличної "Разом"). Альберта Кононенко так само позбавили мандата депутата, але він пішов до суду і сьогодні був присутній на сесії обласної ради.

Нагадаємо, Нікіта Шенцев вирішив за прикладом батька скласти мандат. Він написав заяву на ім'я голови Харківської обласної ради із аргументацією, що зараз "не час гратися в політику". Першого лютого він написав заяву про складання повноважень і виклав її у Фейсбук. У пості депутат зазначив, що "в умовах війни управління містом та областю в основному здійснюється органами виконавчої влади і це правильно. Триматися за крісло і грати у такий складний час у поілтику я не можу і не хочу... Здебільшого будь-яка допомога, яку ми надаємо, подається ЗМІ або опонентами як політичний піар, бажання заробити політичні дивіденди". Жодного слова про політичну партію, від якої обирався, - проросійську ОПЗЖ - Шенцев не сказав. Від початку російської війни він не з'являвся на своєму виборчому окрузі, більшість  якого була окупована 24 лютого (Вовчанськ, Старий Салтів, Чкаловське Чугуївського району). А ще 23 лютого вітав усіх зі "святом". А вже за тиждень Володимир Зеленський позбавив Шенцева-молодшого громадянства через наявність російського паспорта.

Вирішив скласти мандат і Богдан Мальований, який обирався до Харківської облради від ОПЗЖ. Одразу після цього його звільнять з посади заступника голови Харківської облради. Ще у вересні 2022 року під час сесії голова Харківської облради оголосила, що відсторонила Богдана Мальованого з посади заступника, про що він написав відповідну заяву. Мальований не визнавав наявність російського паспорта і називав себе жертвою.