Четверо харківських народних депутатів увесь рік мовчали у Верховній Раді

Йдеться про трьох парламентаріїв, обраних по мажоритарних округах, і одного списковика.

Всього за 2021 рік у парламенті жодного разу не виступили 74 народні депутати з 450-ти.

Статистику виступів народних депутатів на пленарних засіданнях Верховної Ради з 1 січня до 6 грудня проаналізував Комітет виборців України. Враховували як виступи з місця, так і з парламентської трибуни. Про це КВУ повідомив у Facebook.  

За даними Комітету виборців України, 74 народні депутати не виступили у парламенті жодного разу за рік. Більшість "мовчазних депутатів" — представники фракції "Слуга Народу" — 46 чоловік.

"Серед них люди, які раніше працювали в структурах "Студії Квартал 95" і не мали досвіду політичної і громадської роботи. Зокрема, жодного разу протягом року не виступили під час пленарного засідання Юрій Корявченков (у минулому актор студії "Квартал 95"), Олександр Кабанов (сценарист, "Квартал 95"), Олена Хоменко (директор з управління та розвитку цифрових продуктів, "Квартал 95"), Ольга Руденко (менеджер з маркетингу, "Квартал 95"). Також жодного виступу у Василя Вірастюка ( обраний в окрузі №87, прийняв присягу в червні), Богдана Яременка, Святослава Юраша, а також ексслуг народу Олександра Юрченка (звинувачений у отриманні хабара) і Романа Іванісова (раніше засуджений за зґвалтування)", — розповіли там.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двом харківським нардепам загрожує стягнення необґрунтованих активів

Серед мовчазних депутатів 16 депутатів "Опозиційної платформи — За життя". Серед них Віктор Медведчук, Тарас Козак, Сергій Льовочкін, Юлія Льовочкіна, Вадим Новинський, Вадим Столар, Григорій Суркіс.

До списку парламентарів, які не виступили під час пленарного засідання Верховної Ради у 2021 році, потрапили четверо харківських нардепів. Це "слуги народу" Микола Кириченко (списковик) та Олексій Красов (мажоритарник округу №180 у Харківській області), член фракції "ОПЗЖ" Олександр Фельдман (мажоритарник округу №174 у Харкові) і позафракційний Дмитро Шенцев (мажоритарник округу №176) у Харківській області).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де знайти приймальні харківських народних депутатів

Нагадаємо, двоє харківських депутатів пішли до Разумкова. Народний депутат створив міжфракційне об'єднання "Розумна політика".