Антон Геращенко хоче захищати бізнесменів

Офіс з питань захисту бізнесу створять у структурі Міністерства внутрішніх справ.

Офіс з питань захисту бізнесу створять для більш ефективної комунікації.

Міністерство внутрішніх справ має стати центром підтримки і захисту бізнесу. Але це можливо лише за умови тісної співпраці МВС, парламенту і підприємців. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

"Я бачу для себе кілька напрямків, над якими ми повинні попрацювати у боротьбі з нелегальним ринком. Це детінізація ринку тютюну, спирту і пального. За оцінками експертів, мільярди гривень бюджет недоотримує, оскільки велика частина цього ринку знаходиться в тіні. Ця протидія рейдерству. Також боротьба з контрабандою і корупцією у правоохоронній сфері. Четвертим пунктом залишається боротьба з контрафактною продукцією, порушенням авторських прав. Цей напрямок впливає на несплату податків. Ми розуміємо, що правоохоронна система може дати потужний сигнал, що порушувати закон не можна", — розповів Денис Монастирський .

Міністр підкреслив: якщо вдасться захистити бізнес, тоді вдасться залучити інвестиції, а це — збільшення надходження податків.

"Тоді ми зможемо просити про перегляд заробітних плат правоохоронним органам і про збільшення витрат на потреби системи", — зазначив голова МВС.

За словами Дениса Монастирського, у МВС буде створено Офіс з питань захисту бізнесу для більш ефективної комунікації у справі захисту підприємців.

"Я прийняв рішення про створення у структурі МВС Офісу з питань захисту бізнесу. Його буде координувати радник Антон Геращенко. Відповідальним за захист бізнесу буде перший заступник Євген Єнін. Від Нацполіції до Офісу увійдуть — голова Нацполіції України Ігор Клименко і заступник керівника Головного слідчого управління Нацполіції України Сергій Пантелеєв. Загальний контроль за роботою цієї структури залишаю за собою", — повідомив він.

Нагадаємо, у серпні Антон Геращено став радником голови МВС Дениса Монастирського. З вересня 2019 він працював заступником міністра внутрішніх справ, коли міністерство очолював Арсен Аваков. Раніше Антон Геращенко був депутатом Верховної Ради.