У Харкові випікають паляниці з символом свободи України

"Пекельна кухня" готує гарячі обіди навіть у вихідні.

Волонтери не залишають голодними військових, медиків, залізничників, дорожників та роблять іще багато корисних справ. 

Волонтерським штабом "Пекельної кухні" з кінця лютого став хостел у Харкові, де є спальні та робочі місця, кухня та склади. Тут, зокрема, випікають паляниці з тризубом, готують та фасують їжу. Потім водії розвозять каші, паляниці, супи та різноманітні смаколики до захисників, працівників лікарень, залізниці та "Шляхрембуду".  

Щодня у "Пекельній кухні" готують до 1500 обідів, розповів співзасновник організації Єгор Горошко "Суспільному". У команді близько півсотні волонтерів.

"До нас доєдналися люди різних професій: психологи, дизайнери, художники, слюсарі, водії", — уточнив він.

Волонтери доставляють їжу місцевим військовим підрозділам і медикам. Готові страви Харковом розвозить водій Кирило Касвінов.

"Буває, що люди хочуть на весь будинок замовити обід. Працюємо першочергово для тих, хто забезпечує життєдіяльність та захист країни", — повідомив водій.

Також волонтери привозять гуманітарну допомогу до звільнених населених пунктів Харківщини. Зокрема, для жителів Куп’янська. Продуктами та наборами швидкого приготування допомагають міжнародні організації.