Жителі Харківської області знову перекрили траси через підвищення тарифів

Мітингувальники не згодні з ростом цін на газ.

У Харкові, Пісочині, Краснограді і Валках пройшли тарифні мітинги.

13 січня учасники протесту вийшли на дороги і центральні площі, щоб висловити незгоду з новими тарифами на житлово-комунальні послуги.

Опівдні біля посту  в Пісочині кілька десятків мітингувальників перекривали дорогу — ходили по пішохідному переходу з українським прапором. Їх не влаштовує тарифна політика держави.

"На період карантину [подешевшав газ — ред.], потім ми все одно повинні налагоджувати ринкові відносини в сенсі продажу газу. Це абсолютно суперечить Конституції. Це наш газ, це наші копалини, це наша власність. Чому хтось повинен продавати це за ринковою вартістю нам же", — говорить протестувальник Іван.

Перекрили дорогу і жителі Краснограда, в основному, це були пенсіонери. Вони ходили по пішохідному переходу в центрі міста, скандуючи "Ганьба!".

"Платіжки приходять за газ, транспортування це, незрозуміло, кому ми платимо, за що ми платимо. Я газ проводила за свої гроші, труби купувала за свої гроші, яке транспортування, за що ми платимо — незрозуміло. Моєї думки вся Україна. Хочемо домогтися того, щоб наші надра дійсно належали народу, ми повинні платити копійки, ми сидимо на газу, Кегичівка, Карлівка — у нас тут газу повно. А ми платимо більше, ніж в Харкові, Києві та інших містах", — нарікає жителька Краснограда.

За інформацією Служби автодоріг в Харківській області через тарифні протести на півгодини було перекрито рух по трасах Київ — Харківв — Довжанський і Харків — Сімферополь — Алушта — Ялта. Перекриті ділянки об'їжджали вулицями Пісочина і Краснограда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харківській області подешевшає газ

У Валках на центральну площу вийшли кілька десятків людей. Вони почнуть збирати підписи під вимогами про недопущення підвищення тарифів.

У Харкові, біля будівлі Харківської обласної державної адміністрації, зібралися близько десяти мітингувальників, їх не влаштовують тарифи на газ. В руках в учасників протесту плакати з питанням: "Померти від голоду чи від холоду?".

Нагадаємо, минулого тижня жителі Харківської області також виходили на тарифні мітинги.