Завтра в Україну приїде останній потяг із Москви

Майже 700 українців повернуться додому.

У неділю до Києва приїде спецпотяг зі столиці Російської Федерації. У ньому приїдуть українці, які побажали повернутися додому через епідемію коронавірусу.

Про це повідомив спікер Державної прикордонної служби України Андрій Демченко. Останній потяг із Києва до Москви вирушив у п'ятницю 27 березня.

"Вчора на виїзд із України був оформлений потяг "Київ-Москва-Київ", який повіз до Росії понад 700 осіб. Це переважно громадяни Російської Федерації, і завтра очікуємо його повернення. Він повинен прибути до Києва вранці і привезти додому громадян України", — сказав чиновник агентству "Інтерфакс-Україна" .

Очікується, що 29 березня в Київ прибуде приблизно 700 українців. Поки невідомо, чи є серед них харків'яни. Прибулих зустрінуть на вокзалі представники санітарно-карантинного підрозділу, всі люди пройдуть температурний скринінг, потім вони підпишуть угоди на добровільну самоізоляцію, візьмуть пам'ятки і лише після цього пройдуть прикордонний контроль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Втекти із самоізоляції. Як в Харкові контролюють потенційних хворих коронавірусом?

27 березня по розпорядженню Президента України Володимира Зеленського всі державні кордони України були закриті для пасажирських перевезень. Вони відкриються тільки після того, як буде скасовано режим надзвичайної ситуації. Він введений на строк до 24 квітня.