За добу в Харківській області вигоріли 12 гектарів сухостою

Мешканці регіону продовжують випалювати траву.

Пожежі сталися в Балаклійському, Близнюківському, Валківському, Вовчанському, Дворічанському, Ізюмському, Зміївському, Кегичівському, Куп'янському, Харківському та Шевченківському районах.

26 серпня рятувальники 20 разів виїжджали на гасіння сухостою та сміття загальною площею 12,5 гектара. Про це повідомили в прес-службі ДСНС в Харківській області.

"Незважаючи на сувору заборону випалювання сухої трави, люди продовжують провокувати пожежі в екосистемах", — відзначили в ДСНС.

Найбільша пожежа за минулу добу сталася вдень в місті Ізюм по вулиці Сосновій. На території колишнього підприємства горіла суха трава, сміття і старі автомобільні покришки. Загальна площа пожежі склала 800 квадратних метрів. Загасити пожежу вдалося лише через три з половиною години.

Пожежа в селі Вовчий Яр (Балаклійський район) завдала найбільших збитків. Вогонь охопив суху траву і перекинувся на три дачних будинки і дві господарських споруди, вони повністю згоріли. Рятувальники загасили пожежу через вісім годин.

Співробітники ДСНС закликають жителів не експериментувати з займистими речовинами у пожежонебезпечний сухий період і при виявленні диму, тління або вогню, відразу повідомляти їм.

Як писав KHARKIV Today, в Україні в 18 разів зросли штрафи за спалювання трави.

13 квітня депутати Верховної Ради прийняли закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою збереження навколишнього середовища щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря і знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу". Тепер за самовільне спалювання трави доведеться платити от 3 060 до 21 420 гривень.