Ярославський сходив на допит до СБУ

Олександра Ярославського допитували у справі про "Мотор Січ".

Бізнесмена запросили до СБУ в якості свідка, його допитували за статтями "Підготовка до кримінального правопорушення", "Державна зрада" і "Диверсія".

19 січня харківський бізнес Олександр Ярославський прийшов на допит до Служби безпеки України. Про це він повідомив на своїй сторінці Facebook.

До СБУ Ярославський приїхав у супроводі двох адвокатів. Допит тривав майже чотири години, однак про що запитували Ярославського — невідомо, це таємниця слідства.

Бізнесмен заявив журналістам, що планує зняти арешт з акцій "Мотор Січ", щоб відновити його повноцінну роботу, як акціонер хоче "реалізовувати своє законне право брати участь в управлінні підприємством" і не розуміє мети допиту, адже підприємство давно не стратегічне.

"Воно з 2010 року не державне. Держава не має жодної акції. З 2015 року воно навіть не стратегічне", — сказав Ярославський.

Як писав KHARKIV Today, СБУ призначила Олександру Ярославському допити  на 19, 20, 21 і 22 січня. Бізнесмен був здивований статтями, за якими збиралися проводити допити, але пообіцяв явку.

Нагадаємо, дочірня компанія Beijing Xinwei Technology Group Skyrizon і DCH Group Ярославського подали спільну заяву на покупку "Мотор Січ" у вересні 2020 року. Однак уряд вважає, що стратегічні українські підприємства повинні залишатися в Україні, водночас потрібні інвестори.

Після того, як Ярославський з китайською фірмою заявили про бажання купити акції "Мотор Січ", прокуратура наклала арешт на акції підприємства. Президент Володимир Зеленський закликав уряд переглянути економічне обґрунтування продажу стратегічних підприємств, зокрема "Мотор Січ".

Потім було подано до Антимонопольного комітету другу заяву на покупку "Мотор Січ", однак він не прийняв його до розгляду. Остаточного рішення поки що не винесли, АМКУ продовжує розгляд справи про концентрацію китайською компанією акцій "Мотор Січ".