Як в Харкові повинні працювати кафе і ресторани після карантину

МОЗ опублікувало відповідні правила.

Тепер відвідувачі кафе і ресторанів можуть не тільки посидіти на літніх майданчиках, але і всередині закладу.

З 5 червня діє нове пом'якшення карантину — дозволена робота закладів громадського харчування в звичайному режимі. Міністерство охорони здоров'я опублікувало правила роботи кафе і ресторанів.

Що забороняється:

  • Вхід до закладу без супроводу працівника закладу;
  • Проведення свят, банкетів, майстер-класів, публічних подій, в яких беруть участь понад 10 осіб;
  • Приготування їжі на відкритих кухнях (крім тих, які відгороджені від відвідувачів перегородкою);
  • Функціонування буфетів (окремих зон) самообслуговування, в тому числі для самостійного наливу напоїв клієнтами;
  • Самообслуговування в закладах швидкого харчування. Підноси, блюда, напої і столові прибори повинен видавати персонал на прохання відвідувача;
  • Більше 4 осіб за столиком без урахування дітей.

У МОЗ зазначили, що правила для літніх терас, а також їжі та напоїв на винос не змінилися і залишаються в силі.

Як писав KHARKIV Today, 3 червня на засіданні Кабінету міністрів України прийняли рішення про чергове ослаблення карантину. З 5 червня в звичному режимі дозволили працювати кафе і ресторанам, полетіти літаком всередині країни, а з 15 червня запустять міжнародне авіасполучення.