Як у 2008 році: машиністи Харківської підземки вийшли на страйк через величезні борги по зарплаті

З початку карантину співробітники КП "Харківський метрополітен" жодного разу не отримали повну зарплату.

Машиністи підземки більше не можуть ходити на роботу і не отримувати гроші. Метрополітен заборгував кожному з них по 30 - 40 000 гривень.

Машиніст Володимир працює в підземці понад 16 років. Подібні фінансові труднощі, згадує, були тільки в 2008-2009 роках. Але і тоді щось говорили, обіцяли, зараз — повне ігнорування співробітників.

"У мене троє дітей, я вже не можу додому приходити, доводиться підробляти. Не платять з початку карантину. Мені винні більше 30 000 гривень, комусь більше 40 000 гривень", — каже Володимир.

Його колезі Дмитру, машиністу Салтівського депо, дійсно не заплатили понад 40 000 гривень. Він не боїться говорити про це, хоча не виключає тиску з боку роботодавця.

"Мовчати сил вже немає. З нами на контакт ніхто не йде. Говорили, що за червень віддадуть всі гроші, ми чекали. А потім отримали 10%. У мене зарплата 18 000, я отримав на руки 1800 гривень. У станційних співробітників зарплата по 2000 гривень, їм кинули по 200 гривень. Як на ці гроші жити, скажіть?" — обурюється Дмитро.

Понад 50 людей зранку зібралися на платформі станції "Московський проспект". В руках у співробітників — звернення до директора КП "Харківський метрополітен" В'ячеслава Стаматіна. Його вирішили передати начальству Московського депо. У депо їх прийняли в актовому залі. Зустріч досі триває.