Як Харків прощався з мером (фото)

Геннадій Кернес помер на 62 році життя, його поховали на міському кладовищі №2.

На громадянську панахиду по Харківському міському голові Геннадію Кернесу прийшли більше 100 тисяч чоловік.

У середу, 23 грудня, в Харкові поховали мера. Геннадія Кернеса відспівували у Благовіщенському соборі, потім в театрі опери та балету пройшла громадянська панахида, після якої його поховали на Алеї почесних харків'ян на міському кладовищі №2.

На прощання з Геннадієм Кернесом до ХНАТОБу прийшло більше 100 тисяч чоловік. Серед них була сім'я Харківського міського голови — сини Кирило Кернес, Даниїл Привалов, Родіон Гайсинський і дружина Оксана Гайсинська, друзі, зокрема, бізнесмен Павло Фукс, екснардеп Михайло Добкін. Приїхали попрощатися мери Одеси і Києва — Геннадій Труханов і Віталій Кличко, парламентарії Юрій Бойко, Вадим Новинський.

На громадянську панахиду прийшли і харківські нардепи — Олексій Красов, Павло Сушко, Олександр Бакумов, Марія Мезенцева і Олександр Литвинов, а також представники місцевої влади — голова Харківської ОДА Айна Тимчук та голова Харківської облради Артур Товмасян.

Похорон мера Харкова пройшов на міському кладовищі №2, його могила знаходиться на Алеї почесних харків'ян, навпроти могили Євгена Кушнарьова, він також був міським головою.

Нагадаємо, Геннадій Кернес помер в ніч на 17 грудня в клініці "Шаріте" (Німеччина). Він переніс коронавірус, але не зміг здолати ускладнення, викликані захворюванням. 21 грудня борт з тілом п'ятого мера міста прилетів до Харкова.