Від коронавірусу одужала медик із Валок

Зараз у Валківському районі налічують 30 хворих коронавірусом, більшість знаходиться вдома. За добу нових випадків захворювання в районі не зафіксували.

Зараз у Валківському районі налічують 30 хворих коронавірусом, більшість знаходиться вдома. За добу нових випадків захворювання в районі не зафіксували.

29 квітня із обласної інфекційної лікарні виписали медпрацівника з Валок, у якої раніше підтвердили коронавірус. Про це KHARKIV Today повідомила перший заступник голови Валківської РДА Наталія Осадча.

"Вона з перших днів захворіла. Жінка з Валок, медпрацівник, одужала", — уточнила Осадча.

За добу у Валківському районі не підтвердили жодного випадку коронавірусу, а 28 квітня було 7 нових хворих. За словами чиновниці, зараз у Валківському районі налічується 30 хворих, більшість  живе у Валках і перебуває вдома.

"Якщо відняти медика, яка одужала, 30 по району хворих коронавірусом — 21 з Валок і 9 з Високопілля. Чотири людини в обласній інфекційній лікарні: троє з Валок і один з Вискокопілля", — розповіла Осадча.

Перший заступник голови Валківської РДА додала, в райцентрі живе і наймолодша хвора коронавірусом — піврічна дівчинка, вона вдома з батьками, у яких також підтверджено діагноз.

"Дитина почуває себе нормально, вранці і ввечері дзвонить сімейний лікар. Вона активна, ознак хвороби немає", — пояснила вона.

Поки у Високопіллі Валківського району діють карантинні обмеження, там коронавірус заніс батюшка. У хворих вже відібрали матеріали на повторне ПЛР-тестування.

"Подивимося на динаміку, там з 9 чоловік одна знаходиться в інфекційній лікарні, а решта вдома, у них вчора взяли повторні тести", — розповіла Осадча.

Нагадаємо, 15 квітня в Харківській області зафіксували першу смерть від коронавірусу. 71-річна жінка померла у Валківській районній лікарні, коронавірус підтвердили після смерті. Незадовго до госпіталізації вона продавала свічки в церкві. У селі, де жила хвора, ввели режим карантину, там вимірюють температуру на в'їздах і виїздах. Водіїв транспорту, який йде транзитом через Високопілля, попереджають про карантин, після чого вони приймають рішення: об'їжджати село або слідувати через нього без зупинки. 20 квітня в Валках закрили один з місцевих магазинів на дезінфекцію, оскільки в ньому працювала жінка, у якої підтвердили коронавірус.