Від 10 до 20 гектарів лісу горять у Харківській області (відео)

Повідомлення про пожежу надійшло в Держслужбу з надзвичайних ситуацій о 12:14.

Пожежа розгорілася в "Новомосковському військовому лісгоспі" на території Чугуївського району.

У Чугуївському районі Харківської області — між Башкирівкою і Кочетком — горить ліс, що відноситься до ДП "Новомосковське військове лісове господарство" (Дніпропетровська область). Про це KHARKIV Today повідомив помічник начальника УДСНС в Харківській області Ігор Лупандін.

"Що стосується наших підрозділів, в 13-му кварталі Новомосковського військового лісництва працюють два наших відділення. Там до цього займалися гасінням лісники. Виклик надійшов о 12:14", — зазначив він.

У свою чергу, начальник Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства Віталій Скляров повідомив, що по військовому лісгоспу площа пожежі — приблизно 20 гектарів.

"Пожежа вже доходить до "Чугуєво-Бабчанського лісового господарства", на місці працюють наші люди, трактори проводять протипожежну оранку, працюють пожежні автомобілі ДСНС і лісгоспів. Ми керуємо гасінням пожежі", — зазначив він.

Скляров не зміг сказати, скільки людей задіяно в гасінні пожежі.

"Вони прибувають, їх неможливо перерахувати одночасно. І пожежні машини теж прибувають, їх розставляють. Фронт пожежі дуже великий, масив житловий. Якщо є бажання взяти участь в гасінні пожежі — приєднуйтесь", — повідомив Скляров.

За словами мера Чугуєва Галини Мінаєвої, до гасіння пожежі залучають техніку з Харкова. Мер не змогла сказати, на якій відстані від житлових будинків вогнище загоряння.

Станом на 14:40 в УДСНС повідомили, що до Чугуївського району відправили 4 машини з Харкова і пожежний вертоліт.