В "Укроборонпромі" підготували законопроєкт з порятунку Харківського авіаційного підприємства

Антикризові програми і відповідні законопроєкти розробляють для підприємств з поганим фінансовим становищем.

Борги Харківського державного авіаційного виробничого підприємства складають на сьогодні 3,8 мільярда гривень.

Щодо фінансового оздоровлення Харківського державного авіаційного виробничого підприємства разроблено законопроєкт. Про це повідомив генеральний директор "Укроборонпрому" Юрій Гусєв.

"Зокрема, нами вже розроблено законопроєкт про фінансове оздоровлення Харківського державного авіаційного виробничого підприємства. Його борги становлять 3,8 мільярда гривень", — зазначив Гусєв.

У чому буде полягати "оздоровлення", голова "Укроборонпрому" не сказав. Раніше йшлося про те, щоб списати всі борги ХДАВП.

За його словами, всього на підприємствах "Укроборонпрому" за попередні роки накопичилося 14 мільярдів гривень боргів. По кожному підприємству, яке знаходиться в поганому фінансовому стані, розробляють антикризові програми.

Як писав KHARKIV Today, Харківське державне авіаційне виробниче підприємство отримає державне замовлення на будівництво літаків Ан-74 і Ан-140. Загальний борг підприємства становить майже чотири мільярди гривень (крім боргу із зарплати, сюди входить заборгованість перед державою і комерційні кредити).

4 лютого 2021 року віце-прем'єр-міністр — міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський приїждав до Харкова. Він повідомив про підготовлений законопроєкт щодо списання заборгованості ХДАВП.