У згорілому пансіонаті для літніх людей в Харкові за рік померло 50 чоловік

На думку адвоката адміністратора Ігоря Мирончука, соціальні служби не могли не знати про існування "Золотого часу".

Сергій Веприцький впевнений, що на лаві підсудних опиняться "троє невинних".

Адвокат одного з підозрюваних у смерті 15 осіб у пансіонаті для літніх людей "Золотий час" вважає, що справжні винні в цій трагедії залишилися "за кадром". Це  —  чиновники, поліція і навіть співробітники ДСНС. На думку Веприцького, вони не могли не знати про існування пансіонату на Холодній Горі. Хоча б тому, що за рік роботи в пансіонаті померло 50 чоловік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пожежа в пансіонаті для літніх людей: помер ще один постраждалий

"За 2020 рік у цьому пансіонаті-хоспісі померло більше 50 літніх людей. Чи могли поліцейські не знати, що в цьому будинку приватний пансіонат-хоспіс для літніх людей? Як я розумію, слідча група туди виїжджала понад 50 разів. Державна служба з надзвичайних ситуацій (ДСНС) — структурний підрозділ Міністерства внутрішніх справ, тобто група поліцейських, ДСНС-ників, яка виїжджала туди, по суті, співробітники одного і того ж відомства. Чи могли вони не знати, що існує цей заклад, що відсутні елементарні протипожежні заходи? Чи могли соціальні служби не знати? Моя відповідь: поліція, прокуратура, ДСНС, місцева влада зобов'язані були знати про цей пансіонат для літніх людей і зобов'язані були запобігти тому, що сталося. Ми як платники податків конкретно цим людям, представникам цих органів уже за це заплатили", — сказав Веприцький.

Адвокат вважає, що слідство та суд повинні були звернути увагу не на директора будинку для літніх людей та її чоловіка Ольгу і В'ячеслава Кравченків, а також юнака-волонтера Ігоря Мирончука. Запобіжний захід повинні були, на думку Веприцького, обирати чиновникам і держслужбовцям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адміністратор пансіонату для літніх людей в Харкові ледь не згорів під час пожежі - рятував людей

"І тепер чиновники, які повинні були запобігти цій страшній трагедії для створення масовості, щоб відвести від себе "удар", посадили на лаву підсудних трьох невинних", — вважає Веприцький.

Раніше KHARKIV Today писав, що чотирьох підозрюваних у справі про пожежу в харківському пансіонаті для літніх людей відправили до СІЗО. Вийти з під варти під заставу вони не можуть, але можуть подати апеляції.