У половини жителів Харківської області заощаджень не вистачить на місяць

У 57% жителів Харківської, Донецької та Луганської областей грошей не вистачить навіть на місяць життя.

У 57% жителів Харківської, Донецької та Луганської областей грошей не вистачить навіть на місяць життя.

Такі дані показало опитування Соціологічної групи "Рейтинг", яке проводили з 10 по 12 квітня 2020 року. Респондентам запропонували відповісти на питання, на який час їм вистачить заощаджень, якщо припиниться отримання доходів. Відповідь показала, що у більшості респондентів на Сході —57% — грошей вистачить менше, ніж на місяць. У цей регіон група "Рейтинг" включила Харківську, а також Донецьку і Луганську області (без урахування окупованих територій).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Місяць узаперті. Як змінився Харків за час карантину

Ще у 19% жителів Сходу є заощадження, які дозволять їм "протягнути" приблизно два місяці. До трьох місяців зможуть прожити на накопичення 6% жителів Харківської, Донецької та Луганської областей. 10% опитаних в нашому регіоні проживуть на заощадження до півроку і більше.

У той же час тільки 37% респондентів на Сході підуть шукати роботу, якщо втратять дохід. Ще 14% опитаних в Харківській, Луганській і Донецькій областях спробують позичити грошей у родичів. 10% жителів нашого регіону вийдуть на бунт чи акцію протесту через таку ситуацію, ще 4% — візьмуть кредит. Впевнені, що їм не загрожує втрата доходу, 15% жителів Сходу.