У "Металіста 1925" — новий генеральний директор

Гендиректором ТОВ "Металіст 1925" став Ярослав Вдовенко.

Ярослав Вдовенко раніше керував харківським хокейним клубом, з 2017 року — спонсор "Металіста".

28 вересня на зборах співзасновників товариства з обмеженою відповідальністю "Металіст 1925" обрали генерального директора клубу. Ним став Ярослав Вдовенко, — повідомили на сайті "Металіста".

"Є багато планів та ідей, які потрібно якнайшвидше втілити в життя. Я і нова команда фахівців зробимо все від нас залежне, щоб уже в цьому сезоні здійснити мрію багатьох харків'ян і вийти в Прем'єр-Лігу", — заявив Вдовенко.

Інша цілб — створити в майбутньому "міцну команду", основою якої стануть вихованці клубної дитячо-юнацької академії. Для цього її потрібно перезавантажити, як — поки не озвучується.

"У наших мріях — створити такий "Металіст 1925", який буде повністю складатися з вихованців власної академії. Роботи багато, але ми готові до цих викликів", — підкреслив Вдовенко.

Ярославу Вдовенко  47 років, він харків'янин. Закінчив Харківський національний університет ім. В. Н. Каразіна. Одружений, має двох доньок, Ольгу і Марія. Знає англійську та італійську мови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кернеса шукають інвесторів для облаштування футбольних майданчиків біля "Металіста"

Як повідомили на сайті "Металіста", Вдовенко працював на керівних посадах у багатьох компаніях в різних сферах.

Зокрема, з 2012 по 2014 роки був начальником харківського хокейного клубу "Динамо", з 2015-го — гендиректором групи компаній AES Group, які працюють в енергетичній і транспортно-логістичній галузях економіки (електромонтажні роботи, виробництво будівельних і оздоблювальних матеріалів).

У "Металісті" назвали Вдовенко "багаторічним титульним спонсором" клубу. Він вкладає в нього кошти більше трьох років.

На зборах "Металіста 1925" доручили гендиректору переформувати штатний розклад і підготувати кошторисний проект на спортивний сезон 2020/2021. Найближчим часом обіцяють представити "нові обличчя", які увійдуть до керівництва футбольного клубу "Металіст 1925".

Як писав KHARKIV Today, 21 липня в "Металісті" підписали указ про припинення співпраці з тренерами команди Андрієм Демченко, Євген Пісоцький та Романом Романовим. Виконувати обов'язки головного тренера почав спортивний директор В'ячеслав Хруслов.