У мерії Харкова з'явилися нові департаменти

На першому пленарному засіданні внесли зміни до структури виконавчих органів.

Два департаменти Харківської міської ради об'єднали, ще один створили.

9 грудня на першій сесії Харківської міської ради нового скликання прийняли рішення про внесення змін до структури виконавчих органів.

Департамент комунального господарства об'єднали з департаментом житлового господарства. Відтак, утворили новий — департамент житлово-комунального господарства. У структуру нового департаменту увійшли управління комунального господарства, управління житлового господарства та управління обліку та розподілу житлової площі.

Також депутати створили департамент з питань забезпечення життєдіяльності міста в складі управління інженерної інфраструктури та управління екології та благоустрою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Який закон, коли є Кернес? ": Реакція соцмереж на сесію міськради без мера

Як писав KHARKIV Today, 9 грудня пройшло перше пленарне засідання Харківської міської ради нового скликання без обраного на місцевих виборах Харківського міського голови Геннадія Кернеса. Однак це не завадило зареєструвати його мером без особистої присутності і присяги.

Крім того, під час сесії обрали головуючого, незважаючи на позицію деяких депутатів про незаконність такого рішення. Ним став Олександр Новак. Під час таємного голосування секретарем міськради обрали Ігоря Терехова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новачки і "електронний Кернес". Перша сесія Харківської міськради в картинках

Опісля затвердили перелік заступників харківського міського голови, яких запропонував сам же Кернес, нібито надіславши пропозиції  електронною поштою. Серед дванадцяти заступників  — Семен Сирота, заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства — директор департаменту житлово-комунального господарства. Проти призначення Сироти виступали деякі депутати, оскільки щодо нього відкрите кримінальне провадження.