У ХНАТОБі скасували виступ балету через коронавірус

Всього коронавірус підтверджений у 17 співробітників театру.

У хворого співробітника оперного театру — пневмонія, але температури вже немає.

14 серпня у артиста балету Харківського національного академічного театру опери та балету імені Лисенка підтвердили коронавірус. Про це повідомив KHARKIV Today директор ХНАТОБу Олег Орищенко.

"Є один новий випадок, це артист балету. Нормальний стан. Симптоми хвороби є. Температура була два дні, потім не було. Але є пневмонія і все інше. Він вдома. Жоден співробітник, який захворів у театрі, не лежить в лікарні, вони всі вдома під наглядом сімейного лікаря", — пояснив Орищенко.

Контактних вже встановили — це все артисти балету, вони пішли на самоізоляцію. Запланованих виступів тепер не буде. У театрі продовжують роботу два підрозділи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У харківській бібліотеці Короленка підтвердили коронавірус у співробітниці одного з відділів

"Якщо є захворюваність в підрозділі, ми цей підрозділ відправляємо на простій на 14 днів. Після цього вони здають тест, і якщо все нормально, виходять на роботу. Контактних близько 85 осіб. Змушені скасувати всі виступи. У нас працює підрозділ солістів і підрозділ артистів. Тільки балетної програми не буде. Глядачі можуть повернути гроші за квитки в касі", — зазначив директор ХНАТОБу.

За його словами, на сьогоднішній день коронавірус підтверджений у 17 співробітників ХНАТОБу.

Як писав KHARKIV Today, раніше, 6 серпня, у семи учасників творчого колективу одного з підрозділів Харківського національного академічного театру опери та балету імені Лисенка підтвердили коронавірус. Увесь підрозділ відправили на самоізоляцію на 14 днів.