У Харкові забудовник "забув" заплатити 8 мільйонів податків

Протягом 2013-2017 років забудовник без реєстрації як приватний підприємець побудував і продав більше 20 об'єктів нерухомості.

Підозрюваного в несплаті податків звільнили від кримінальної відповідальності.

У Харкові викрили забудовника, який зводив будинки і продавав квартири, не маючи на те документів. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

Як розповів начальник відділу прокуратури Артур Оганнісян, протягом 2013 - 2017 років забудовник, який працював як фізична особа, побудував і продав більше 20 об'єктів нерухомості, в числі яких були квартири, таунхауси і будинки, розташовані в Харкові. Однак "забув" зареєструватися підприємцем і сплатити податки в державний бюджет. Загальна сума боргу склала 8 мільйонів гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сколько будут платить предприниматели в 2020 году: официальные цифры

Йому повідомили про підозру в ухиленні від сплати податків у великих розмірах за ч. 2 ст. 212 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф у розмірі від 525,5 тисячі гривень до 1,921 мільйона гривень або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Підозрюваний заплатив штраф і вніс повну суму податків, які не платив чотири роки, після чого його звільнили від кримінальної відповідальності.