У Харкові побудують нову колонію — Кернес пообіцяв землю

Для нової колонії місто виділить земельну ділянку.

Геннадій Кернес пообіцяв заступнику міністра юстиції Віталію Василику виділити земельну ділянку під колонію.

У Харкові хочуть побудувати нову установу виконання кримінальних покарань. Згоду на виділення відповідної земельної ділянки отримав заступник міністра юстиції Віталій Василик від Харківського міського голови Геннадія Кернеса під час візиту в область 11 лютого,  — повідомили в Північно-Східному міжрегіональному управлінні з питань виконання кримінальних покарань.

"Обговорювалося питання локації для нової установи виконання покарань і отримано згоду міського голови про виділення відповідної земельної ділянки", — повідомили в прес-службі.

Як писав KHARKIV Today, министр юстиции предложил устроить распродажу колоний

Проте соціологи заявили: в Харкові продавати нічого.

За словами міністра юстиції Дениса Малюськи, в Україні набагато більше в'язниць, ніж потрібно.

"З огляду на те, що у нас більше в'язниць, ніж нам поки потрібно, істотно більше, ми цілком можемо почати розпродаж в'язниць. Якщо ми домовимося про механізм, щоб ці кошти не йшли в загальний фонд бюджету, а якимось чином акумулювалися, щоб частину їх можна було б витратити на поліпшення інфраструктури ", — заявив Малюська.

Однак директор Харківського інституту соціальних досліджень Денис Кобзін запевняє: в Харкові продавати нічого, більш того, ув'язнених потрібно розселяти, щоб створити в колоніях нормальні умови.