У харківській лікарні №13 коронавірус підтвердили у двох медиків і трьох пацієнтів

У Харківській області захворювання виявили у п'яти медиків. Зокрема і у лікаря та медсестри з лікарні №13.

У Харківській області захворювання виявили у п'яти медиків. Зокрема і у лікаря та медсестри з лікарні №13.

Про два підтверджені випадки COVID-19 в харківській лікарні №13 повідомила заступник Кернеса з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан.

"У 13-ій лікарні ми виявили три позитивні результати у хворих. І, на жаль, у нас позитивний результат у 1 лікаря і 1 медсестри", — сказала Горбунова-Рубан.

Це сталося зокрема і тому, що ця лікарня приймала пацієнтів з пневмоніями. Тепер вирішили поміняти механізм госпіталізації: перед тим як госпіталізувати хворих з пневмонією в харківські лікарні, їх почали обстежувати в інфекційних.

"У нас вже є домовленість про те, що всі випадки пневмоній, які буде забирати "швидка", перш за все, будуть привезені на консультацію та обстеження в інфекційні лікарні як дорослі, так і діти. Першу добу ми відпрацьовуємо цю схему і тільки потім, як буде обстежена ця людина з пневмонією, ми зможемо його прийняти в наші міські лікарн ", —- підкреслила Горбунова-Рубан.

Кучер попросив негайно протестувати всіх контактних з лікарями.

"Ми розуміємо, що кількість осіб, які з [медпрацівниками —- ред.] ними контактували, досить велика. Нам необхідно на сьогоднішній день встановити всіх медпрацівників, всіх людей, які перебували на лікуванні і контактували з цими людьми, і всім обов'язково провести ПЛР-тестування", — підкреслив голова ХОДА.