У Кернеса посеред літа почали готуватися до Нового року

На ялинку і новорічні прикраси Харків витратить чотири мільйони гривень.

Прикрашати місто будуть на площі Свободи, площі Конституції і на перехресті вулиці Вернадського та Гімназійній набережній.

Харківське комунальне підприємство "Міський інформаційний центр" купить послугу по святковому оформленню міста до новорічних та різдвяних свят за 4 323 000 гривень. Відповідний тендер опублікований на сайті державних закупівель ProZorro.

Аукціон пройшов 17 серпня. У ньому брали участь дві фірми — "Насус трейд" і "Енергопостач". Перша запропонувала свої послуги за 4 323 000 гривень, друга — на дві тисячі дорожче, рівно стільки, на скільки розраховував Міський інформаційний центр. Вигіднішою виявилася пропозиція першої, тепер вона чекає на відповідь про намір укласти договір від комунального підприємства.

Згідно з документацією, в списку обладнання — 43 найменування. Зокрема, на площі Свободи встановлять 36-метрову новорічну ялинку, навіс зі світлодіодною ілюмінацією, скульптурну композицію "Дід Мороз", "Сани Діда Мороза", десятиметрову декоративну форму "Світлова ялинка" і стелу.

Площу Конституції теж буде прикрашати десятиметрова "Світлова ялинка", більше на ній поки нічого не планують встановлювати. Всього тут і на площі Свободи буде стояти десять таких ялинок.

На перехресті вулиці Вернадського та Гімназійній набережній з'явиться декоративна форма "Крижана ялинка", яка буде складатися з світлодіодних гірлянд.

Також для прикраси куплять 3500 штук штучної хвої, 199 пакунків-подарунків, 2738 пластикових куль, системи управління ілюмінацією, в тому числі для "Зоряного неба", і світлодіодні прикраси "Шар" і "Кристал".

Як писав KHARKIV Today, готуватися до Нового року почав ще в травні парк Горького. Він купив світлодіодних новорічних ліхтарів, романтичних вензелів, годинників і гірлянд на 1 080 000 гривень.