У будинках для літніх людей в Харківській області живуть понад 1000 чоловік

Комісія, створена після пожежі в пансіонаті для літніх людей "Золотий час", продовжує перевірки.

Рідні 15 загиблих під час пожежі літніх людей поки не можуть їх поховати: тривають експертизи ДНК.

Співробітники поліції і ДСНС продовжують перевіряти хостели і будинки для літніх людей в Харківській області. На даний момент виявлено 73 подібних заклади, в яких проживають 1112 чоловік. У власників "Золотого часу", в якому під час пожежі загинули 15 людей, було ще 6 аналогічних закладів.

Експертизи ДНК тривають. Поки вони не закінчаться, рідні не зможуть поховати загиблих у вогні. Про це повідомив голова ГУ Нацполіціі в Харківській області Андрій Рубель.

"На жаль, не у всіх є перша лінія спорідненості — є друга, проводиться ДНК. Протягом лютого, я думаю, що буде прокуратурою Харківської області даний дозвіл на поховання цих людей", — повідомляє МГ "Объектив" з посиланням на Андрія Рубеля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після пожежі в Харкові створять новий реєстр будинків для літніх людей

За словами Рубеля, в пансіонаті "Золотий час", де жили 37 чоловік, нікого не утримували силою. У подружжя Ольги і В'ячеслава Кравченків, які організували цей бізнес, в місті було ще 6 будинків для літніх людей. Їх після трагедії закрили.

Поліція спільно з ДСНС перевірила ще 73 подібних центри в Харкові, після чого було відкрито 36 кримінальних проваджень. Слідчі дії в будинках для літніх людей, хоспісах та наркологічних центрах тривають.

За останніми даними, в 73 будинках для літніх людей  на території області живуть 1112 осіб похилого віку. Крім того, в центрах допомоги наркозалежним знаходяться на лікуванні 850 осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокат підозрюваного в справі про пожежу в будинку для літніх людей розповів подробиці трагедії

Нагадаємо, 21 січня в приватному пансіонаті "Золотий час" сталася пожежа. Вогонь загасили через годину. У будівлі виявили 15 загиблих, п'ятеро осіб постраждали. На вікнах будинку були решітки, люди задихнулися чадним газом. Перевірки будинків для літніх людей почалися по всій Україні.

Чотирьох підозрюваних у справі про пожежу в харківському будинку для літніх людей відправили до СІЗО. Троє з них, подружжя Ольга і В'ячеслав Кравченки, які за версією слідства управляли "Золотим часом", і адміністратор пансіонату Ігор Мирончук, подали апеляції.