Трактористу за порятунок 20 будинків від пожежі в Харківській області вручили медаль

Чоловік сів на трактор і почав орати землю.

Сергій Тесленко отримав медаль "За сприяння органам Міністерства внутрішніх справ".

3 вересня голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков нагородили жителя села Гороб'ївка (Дворічанський район) Сергія Тесленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Потрібні речі і вода: волонтери почали збір допомоги для постраждалих від масштабних пожеж в Харківській області

"Коли вогонь підібрався до його села, він не стояв осторонь. А на власному тракторі почав орати захисні смуги навколо будинків односельців. Тим чином врятував 20 домоволодінь", — відзначили в Міністерстві внутрішніх справ.

Як повідомив голова Харківської ОДА Олексій Кучер, зараз відкритого вогню на території Дворічанського району немає. Працюють два літаки АН-32П і гелікоптер Мі-8 ДСНС України, загрози населеним пунктам немає.

Нагадаємо, 2 вересня о 12:14 рятувальникам повідомили про пожежу біля Клугіно-Башкирівки, на території Новомосковського військового лісгоспу. На місце пожежі направили чотири машини з Харкова і пожежний гелікоптер. Потім туди вирушили волонтери. О 20:06 пожежу локалізували. До ранку продовжують гасити окремі осередки тління.

Як писав KHARKIV Today, через півгодини після пожежі в Чугуївському районі спалахнула масштабна пожежа на околиці села Гороб'ївка (Дворічанський район). Жителі не встигли врятувати тварин і речі. Всього згоріло 22 будинки, 33 людини залишилися без житла.