Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Терехов обіцяє повернути Харкову "Металіст" часів Маркевича і Ярославського

Фото: fc-metalist.com
За словами в.о. мера, Харкову соромно не мати команди у вищому дивізіоні Чемпіонату України.

Ігор Терехов обіцяє разом з олігархом Олександром Ярославським повернути місту легендарну команду, яка піднімалася на другу сходинку Чемпіонату України!

Про це секретар Харківської міськради написав на своїй сторінці в Фейсбук.

"Стадіон є, тренувальна база є, інфраструктурно Харків абсолютно підготовлений до "великого футболу". Упевнений, що незабаром спільними зусиллями міста, уболівальників і Олександра Ярославського ми зможемо вивести новий-старий "Металіст"  не тільки до вищої ліги, але і поборотися за чемпіонство", — написав Терехов.

Чиновник пообіцяв найближчим часом розповісти деталі плану з відродження клубу.

Олександр Ярославський буквально слідом розмістив в своїх соціальних мережах лист на ім'я Терехова та голови ХОДА Айни Тимчук. У тексті — слова про плани відроджувати клуб і пропозиція приєднуватися всіх охочих уболівальників.

1
Лист Олександра Ярославського. Фото: соцмережі.

Нагадаємо, легендарний "Металіст" в 2013 році купив у Олександра Ярославського молодий олігарх часів Януковича Сергій Курченко. Суму угоди називали 100 мільйонів доларів. Тоді мер Геннадій Кернес цілком радів, що клуб з рук Ярославського перейшов до Курченка.

"Для мене Курченко — відповідальний бізнесмен, і людина, яка тримає своє слово. При покупці« "Металіста" він зробив ряд висловлювань, яких зараз дотримується. Наприклад, це покупка стадіону під час наших протиріч з його тодішнім власником Олександром Ярославським. Також його не влаштовує третє місце команди "Металіст" у Прем'єр-лізі, тому він бореться за друге", — говорив Кернес в 2013 році.

Після Революції Гідності Курченко втік з країни і перестав фінансувати "Металіст". У той же час він відмовився продавати його кому-небудь, і в 2016 році клуб позбавили професійного статусу через великі борги.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.