Сини Кернеса розповіли, коли він повернеться до Харкова

За словами Родіона Гайсинського та Даниїла Привалова, Геннадій Кернес не хоче робити фото і відео, оскільки "схожий на Ейнштейна".

Рідні чинного харківського мера не називають дату виписки Кернеса з "Шаріте".  

Родіон Гайсинський, молодший син Харківського міського голови, відповів на питання, коли Геннадій Кернес повернеться до міста. Про це він повідомив виданню Страна.ua.  

"Сумнівів, що він це зробить немає. Він буде на присязі", — сказав Родіон Гайсинський.

Вони з Даниїлом Приваловим знаходяться в Берліні, де бачаться з батьком в "Шаріте" не кожен день. За їх словами, Геннадію Кернесу важко говорити.

"Він в нормальному стані. В зв'язку з тим, що у нього була важка форма коронавірусу, йому важко поки говорити. Він відповідає, спілкується з нами, але філософські задушевні розмови ще не веде. Не хвилюйтеся. Людина тільки вичухалася. Що ви від нього хочете? Ви ще з ним побалакаєте. Щоб нам розмовляти, потрібно набрати легені і умовно затримати дихання і поступово робити контрольований видих. Йому цю історію робити важко, в зв'язку зі складним перебігом коронавірусу. Лікарі настійно просять його не турбувати і не чіпати балаканиною. Те, що нас пускають до лікарні — це винятково, тому що ми пробили туди доріжку. Реально пускають по одній людині. Через коронавірус запечатують в захисні пакети, і пускають не кожен день, за попереднім записом і тільки в присутності лікуючого лікаря", — пояснив Даниїл Привалов.

Середній син уточнив, що вигляд мера не підходящий для фото, тому Геннадій Кернес не дозволяє себе знімати.

"Він зараз схожий на Ейнштейна: заріс, з жахливою бородою ... Вчора я прийшов до нього, хотів зробити фото, а він відвернувся і протяжно, глибоко так сказав:"Від @ бись". Але я сьогодні спробую", — додав Данило Привалов.

Родіон Гайсинський розповів, що цивільній дружині Кернеса, Оксані Гайсинській, довелося зробити меру манікюр.

"Я до нього заходжу, тисну руку і бачу, що у нього конкретно відросли нігті на руках, як у Дракули. Я кажу: "Тату, ти бачив свої нігті? Він почав їх довго розглядати, потім повернувся до мене і з посмішкою сказав: "ох @ їти". Довелося мамі освоювати манікюрний набір. Клієнт залишився задоволений", — повідомив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кернес перебуває на лікарняному більше місяця

Раніше голова Харківської ОДА Олексій Кучер заявляв, що Геннадій Кернес почувається погано і до виборів до Харкова він не повернеться. Однак в Харківській міськраді цю інформацію спростували, уточнивши — гірше меру не стало, "чекаємо швидкого його повернення".

Нагадаємо, 2 жовтня друг Геннадія Кернеса, бізнесмен Павло Фукс повідомив, що Геннадій Кернес отримав негативний тест на коронавірус.

Як писав KHARKIV Today, 15 вересня в Харківській міськраді підтвердили, що Геннадій Кернес хворий коронавірусом. Його госпіталізували до Харківської міської клінічної багатопрофільної лікарні №17. З 16 вересня він лікується в берлінській клініці "Шаріте".