Potonівцям Онищенку і Маслову повідомили ще і про підозру в хуліганстві

Йдеться про події дворічної давнини, коли члени громадської організації увірвалися до аптеки на Салтівському шосе і розгромили її.

Правоохоронці, як і раніше, шукають постраждалих від діяльності ГО Poton.

Сьогодні, 16 червня, слідчі повідомили про підозру п'яти членам громадської організації Poton, в тому числі 35-річному депутату Васищевської селищної ради Харківської області, в скоєнні хуліганських дій два роки тому. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Харківської області.

"У ході слідства правоохоронці встановили, що 9 вересня 2018 року члени громадської організації увірвалися до приміщення аптеки по вулиці Салтівське шосе, блокували її діяльність, пошкодили скляну вітрину і винесли з приміщення медичні препарати, які підпалили і знищили. Своїми діями зловмисники завдали матеріальної шкоди закладу на суму 31 000 гривень", — розповіли в поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківська поліція розшукує постраждалих від Паші Онищенка та його "Потона"

Зараз вирішується питання про обрання запобіжного заходу депутату селищної ради. Чотирьох учасників організації суд вже взяв під варту, після затримання в лісі.

Також 16 червня правоохоронці провели 9 санкціонованих обшуків у членів громадської організації, в ході яких вилучили понад 30 банківських карток, мобільні телефони, флеш носії інформації, ноутбуки, ножі, наручники, травматичну зброю з патронами, а також посвідчення працівника поліції, термін дії якого закінчився .

У поліції, як і раніше, чекають повідомлень від громадян, які постраждали від протиправних дій членів громадської організації Poton.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Potonівці Онищенко і Маслов просять Харківський апеляційний суд відпустити їх додому

Як писав KHARKIV Today, 3 червня співробітники поліції затримали п'ятьох учасників ГО Poton, які брали участь у збройному конфлікті з співробітниками правоохоронних органів. Після вручення підозр за ч. 1 ст. 345 (погроза або насильство щодо правоохоронця) і ст. 348 (посягання на життя правоохоронця) Кримінального кодексу України, їх взяли під варту, в тому числі до СІЗО відправили лідера і учасника організації "Poton" Павла Онищенка і Миколу Маслова.