Постраждалим в пожежах у Дворічанському районі виділили 3,3 мільйона гривень компенсації

Кабінет міністрів України прийняв відповідне рішення.

Гроші виділили з резервного фонду. До 25 грудня профільні міністерства повинні відзвітувати про перерахування компенсацій.

28 жовтня на засіданні Кабінету міністрів України прийняли рішення про виділення 3,3 мільйона гривень в якості компенсації постраждалим в пожежах в Дворічанському районі (Харківська область).

"Люди в Харківській області, які постраждали від пожеж в минулому місяці, зможуть почати відновлювати житло. Тільки що уряд виділив 3,3 мільйона гривень на допомогу сім'ям", — повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

У відповідному розпорядженні сказано, що профільні міністерства повинні протягом тижня затвердити витрати, пов'язані з компенсацією, до 25 грудня надати звіт про використання коштів.

"Харківській обласній державній адміністрації затвердити у тижневий строк за погодженням з Міністерством розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства і Міністерством фінансів перелік витрат, пов'язаних з наданням матеріальної грошової допомоги", — сказано у відповідному розпорядженні.

 

Нагадаємо, пожежа на околиці села Гороб'ївка (Дворічанський район) сталася 2 вересня. Жителі не встигли врятувати тварин і речі. Всього згоріло 22 будинки, 33 людини залишилися без житла. Локалізували пожежу вдень, 4 вересня, повністю ліквідували 6 вересня. Причиною пожежі називають підпал. 

Як писав KHARKIV Today, 23 вересня на засіданні Кабінету міністрів України Харківській обласній державній адміністрації доручили надати Міністерству соціальної політики розрахунки про компенсацію постраждалим в пожежах в Дворічанському районі.

9 жовтня Олексій Кучер повідомив, що всі документи для держкомісії передали до Києва, і чекають виплат приблизно по 300 тисяч гривень на домоволодіння. Погорільці виходили на мітинг під будівлею ХОДА з вимогою про компенсацію після лісових пожеж в Харківській області.