Поліція може вилучити протоколи виборів у однієї з комісій в Харківській області

Кандидат в депутати знайшов нестикування з підрахунком голосів.

Виборчу документацію можуть віддати на експертизу.

11 листопада до поліції звернувся кандидат у депутати і повідомив про фальсифікації під час місцевих виборів у Великобурлуцькому районі. Про це повідомили у відділі комунікації Головного управління Нацполіціі в Харківській області.

Кандидат в депутати стверджує, що після підрахунку голосів виборців у територіальному виборчому окрузі по виборах депутатів Харківської обласної ради сталася розбіжність між протоколом дільничної виборчої комісії на одній з виборчих дільниць з протоколом Великобурлуцької селищної територіальної виборчої комісії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто взяв Харківську область? Результати виборів до ОТГ і райрад

Слідчі внесли інформацію до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 158-3 (фальсифікація, підробка, викрадення, пошкодження або знищення виборчої документації) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає від трьох до семи років ув'язнення з позбавленням права обіймати аналогічні посади до п'яти років.

Як писав KHARKIV Today, місцеві вибори в Україні пройшли 25 жовтня. Депутатами Харківської обласної ради VIII скликання стали представники п'яти партій.