Під час зимового локдауна в Україні обіцяють не зупиняти громадський транспорт

Міністерство інфраструктури пообіцяло наполягати на продовженні роботи всіх видів транспорту.

Міський, міжобласний, внутрішньо обласної, залізничний транспорт буде працювати. Внутрішні авіаперевезення теж не збираються припиняти, міжнародні будуть здійснюватися з урахуванням епідеміологічної ситуації в країні призначення.

З введенням в Україні локдауна транспорт не зупинять. Поки питання його закриття не піднімається. Про це повідомив міністр інфраструктури України Владислав Криклій в ефірі "ТСН".

"Запевняю, що питання (навіть при тих консультаціях щодо того, щоб жорсткіше зробити всі ці карантинні заходи) закриття транспорту не піднімається. Більш того, ми бачимо, що ті країни, які навіть вводили якісь додаткові обмеження щодо функціонування різних закладів, транспорт залишається все одно працювати, тому що це артерія насамперед для економіки. Інакше досить складно ділову активність підтримувати. Я теж буду наполягати і захищати, щоб транспорт залишався робочим", — сказав Криклій.

Міністр інфраструктури нагадав про транспортні обмеження під час весняного локдауна, коли спочатку дозволяли їздити тільки співробітникам сфери критичної інфраструктури. За його словами, якщо під час нинішнього локдауна закриють торгові центри, то навантаження на транспорт стане меншим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий рік скасовується. Харків в очікуванні локдауна

Поки закривати не планують жоден з видів транспорту. До міжнародних авіаперевезень будуть ретельно підходити і стежити за епідситуацією в країні призначення. Про дати введення зимового жорсткого карантину поки не говорять.

"Міський транспорт під час локдауна працювати буде. Залізничний транспорт також. Будь-який транспорт ми не плануємо обмежувати. І крапка. Те ж саме стосується і авіації. Міжобласні, внутрішньо обласні, міські перевезення не плануємо обмежувати. Якісь окремі випадки — можливо, але поки не розглядалися. Тривають консультації щодо введення більш жорсткого карантину, фінальних дат немає. Але транспорт буде працювати. Авіаперельоти — ті, що стосуються внутрішніх, звичайно, ні (прим. — не закриватимуть). Що стосується міжнародних перевезень, потрібно враховувати і ті обмеження, які можуть виникати на тому боці, і яка ситуація з пандемією в тій країні, куди подорожуєте. Тому мені здається, зайвий раз ризикувати здоров'ям своїм та своїх близьких не зовсім доцільно. Можна відпочити і в своїй країні", — пояснив Криклій.

Як писав KHARKIV Today, раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що на початку грудня оцінять ефективність "карантину вихідного дня", після цього розглянуть варіант введення локдауна в новорічний період. У неділю, 29 листопада, Давид Арахамія анонсував  новий вид локдауна — "інтелектуальний". За його словами, виходити з такого карантину регіони будуть нерівномірно.