Організаторам балу-маскараду в Харкові загрожує до трьох років в'язниці

Заходом зацікавилася поліція.

Розслідувати будуть порушення карантинних норм, незаконну агітацію під час заходу не побачили.

Поліція відкрила кримінальне провадження після студентського балу-маскараду в готелі Kharkiv Palace, який пройшов 16 жовтня. Про це повідомили у відділі комунікації Головного управління Нацполіціі в Харківській області.

Відзначається, що співробітники Шевченківського відділу поліції виявили інформацію про бал-маскарад, який провели "з порушенням карантинних вимог і норм", 19 жовтня в Інтернеті.

Інформацію про захід внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України.

Максимальна санкція статті передбачає до трьох років позбавлення волі. Зараз шукають свідків і "можливих постраждалих осіб".

Відзначимо, учасники студентського балу-маскараду в Kharkiv Palace фотографувалися на тлі агітаційного банера партії "Блок Кернеса — Успішний Харків". Серед чиновників були віце-мер Ігор Терехов, заступник міського голови Костянтин Лобойченко і директор департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської міськради Олексій Чубаров.

Як повідомили в Громадянській мережі "ОПОРА", гроші на свято взяли з міського бюджету (організація балу — 195 тисяч гривень, оренда — 44 тисячі гривень), значить, це — незаконна агітація. Представники "ОПОРИ" намагалися отримати коментар від міськради, однак там кинули трубку. Цікаво, що після цього фото з елементами агітації видалили з сайту міськради.

Нагадаємо, на концерт Полякової в Харкові, присвячений Дню вчителя, запрошували теж від команди Харківського міського голови Геннадія Кернеса.