Нападникам на голову ХАЦу дали по п'ять і вісім років в'язниці, замовника не знайшли

Їх також визнали винними в підпалах і підривах аптек і засудили до реальних термінів у в'язниці.

Булах сказав, що замовників нападу на лаві підсудних не було.

16 червня Московський районний суд Харкова оголосив вирок трьом чоловікам, яких визнали винними в побитті керівника Харківського антикорупційного центру і депутата обласної ради Дмитра Булаха. Відповідне рішення опубліковане в Єдиному реєстрі судових рішень.

Зловмисників також визнали винними в серії підпалів аптек.

У вироку йдеться, що один із зловмисників залучив до побиття керівника ХАЦу двох чоловік, передав їм фотографію Булаха і інформацію про його місце проживання.

30 серпня 2017 року о 11:55, діючи згідно з розробленим планом, виконавці чекали свою жертву на шляху проходження на роботу. Коли побачили, стали йти за ним. Напали на Булаха на пустирі між вулицею Миру і Московським проспектом. Його били по голові і тулубу, били кулаками і дерев'яною палицею. Від удару потерпілий впав на землю, але це не зупинило нападників.

У Булаха діагностували забій грудної клітини, перелом ребер та інші травми. Згідно з висновком судово-медичної експертизи, йому нанесли тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості. У вироку також говориться, що за побиття депутата зловмисники отримали матеріальну винагороду.

Також суд визнав чоловіків винними в підпалах і підривах харківських аптек в 2017 році.

У вироку йдеться, що один із зловмисників вирішив "заробити", вимагаючи гроші у колишнього роботодавця — власника мережі аптек, яким він раніше надавав послуги "захисту від посягань на бізнес". Він подзвонив йому і зажадав один мільйон доларів. У разі відмови, погрожував знищити його майно — спалити і підірвати фармзаклад. Не отримавши необхідного, зловмисник разом з двома виконавцями спочатку за допомогою ручної гранати підірвали офісне приміщення, а потім підірвали і підпалили дві аптеки (одну з них два рази).

Обвинувачені свою вину у вчиненні інкримінованих їм кримінальних злочинах не визнали, хоча під час досудового розслідування визнавали. У суді вони сказали, що обмовили себе раніше.

Організатора суд засудив до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна, а двох виконавців — до 5,5 років в'язниці кожного. З огляду на те, що до засуджених застосують так званий Закон Савченко і один день в слідчому ізоляторі порахують за два дні позбавлення волі, вони скоро вийдуть на свободу.

Голова ХАЦ  Дмитро Булах не знав про вирок. "Мене не цікавлять виконавці, мене засмучує, що слідство  не вийшло на замовників  нападу", — сказал Булах KHARKIV Today.