На Гоптівці спіймали чоловіка з наркотиками на півмільйона гривень

Метадон чоловік купував в Україні, переправляв його на окуповані території і до Росії.

В СБУ кажуть, що житель Донецька на місяць заробляв на метадоні 2,5 мільйона гривень.

Співробітники Служби безпеки України затримали в прикордонному пункті пропуску "Гоптівка" (Харківська область) жителя тимчасового окупованого Донецька, коли той намагався перевезти на автомобілі через кордон 400 грамів метадону вартістю 600 тисяч гривень. Про це повідомили в Службі безпеки України.

Слідчі встановили, що житель Донецька скуповував у дилерів із Запорізької області наркотики і нелегально переправляв на своєму автомобілі через лінію розмежування.

"З впровадженням карантинних обмежень наркоторговець розробив новий маршрут через територію країни-агресора і розширив клієнтську базу в Росії. За оперативною інформацією, обороти такого наркотрафіку становили до 2,5 мільйона гривень на місяць", — відзначили в СБУ.

Як повідомили в Східному регіональному управлінні Державної прикордонної служби України, перевізника наркотиків виявила службова собака. Потім Renault оглянули правоохоронці. У кухонній печі знайшли 566 згортків з метадоном.

"Натренований на пошук наркотиків прикордонний пес допоміг знайти схованку в коробці з електропіччю", — сказано в повідомленні.

Слідчі порушили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про вручення підозри зловмисникові і обрання запобіжного заходу.

Як писав KHARKIV Today, жителів Харківської області вербували для роботи в Росії наркокур'єрами.

Прикордонники виявили організовану групу, яка вербувала жителів Харківської, Дніпропетровської та Миколаївської областей для поширення наркотиків в Росії. Вербуванням група займалася рік — знаходила людей через сайти оголошень і в офісах, де збирала їх анкетні дані, і готувала до відправлення в Росію для легальної роботи в служби кур'єрської доставки. Підшукували людей з матеріальними труднощами. У Росії їх зустрічали псевдороботодавці.