На другий мільйон медичних масок у Харкові витратили 12,5 мільйона гривень

Замість апаратів ШВЛ в Харкові закупили ще мільйон масок.

Масок на 12,5 мільйона гривень купила багатопрофільна лікарня №17 в Харкові.

Мільйон масок в лікарню поставить фірма із Київської області "МК МЕДГРУП". Про це повідомили в Харківському антикорупційному центрі.

Договір уклали 9 квітня, згідно з документом 12,5 мільйона гривень за мільйон масок фірма отримає після того, як доставить засоби індивідуального захисту в лікарню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖЯк в школах і дитсадках Харкова роздають безкоштовні маски

Нагадаємо, на засіданні комісії з надзвичайних ситуацій у Харківській міськраді вирішили купити мільйон масок замість апаратів ШВЛ. Рішення пояснили "відсутністю комерційних пропозицій на апарати ШВЛ на ринку України".

Як писав KHARKIV Today, 6 квітня Харків отримав перший мільйон медичних масок. Більшу частину — 750 000 штук, отримали харківські школи. Мільйон масок Харків купив за гроші резервного фонду, вони прибули до нас із Китаю.

До цього, в кінці березня Харківська міська лікарня №13 уклала договір на купівлю мільйона масок по 14 гривень з фірмою "Софі-Мед" із Києва. Раніше в Харкові з резервного вирішили витратити 16 мільйонів гривень на маски, окуляри і захисні костюми. Всього —  40 мільйонів гривень на боротьбу з коронавірусом, в тому числі на засоби захисту.