"Люди просто задихнулися": у мешканців пансіонату для літніх людей не було шансів на порятунок

Пацієнти "Золотого часу" задихнулися від чадного газу.

Через решітки на вікнах двоповерхового будинку пацієнти нелегального пансіонату для літніх людей не змогли врятуватися з вогню.

Пожежа в приватному будинку, орендованому під незаконний пансіонат для літніх людей, могла початися через несправне електроустаткування. Раніше цю версію озвучила Генеральний прокурор Ірина Венедіктова, трохи пізніше підтвердив на нараді в Харківській міськраді начальник Харківського міського відділу ГУ ДСНС України в Харківській області Володимир Юрченко.

"О 15:03 надійшло повідомлення, що горить будинок. До моменту прибуття на другому поверсі було відкрите полум'я, яке виривалось на дах. 15 людей загинули, постраждали 5 чоловік. О 16:05 пожежу ліквідовано. Опалювали будівлю електрообігрівачами. Попередньо, несправність обладнання. На вікнах були решітки. Люди просто задихнулися", — сказав Юрченко.

З будинку зуміли врятувати семеро чоловік: п'ятеро доставили до лікарень Харкова з опіками верхніх дихальних шляхів і реакцією на стрес, двом госпіталізація не знадобилася.

На місці пожежі в будинку на вул. Нижній Гієвській, 150 працюють експерти Інституту Бокаріуса, співробітники поліції і прокуратури. Завтра в Харкові оголошено жалобу. 22 січня в місті розпочнуться перевірки всіх будинків для літніх людей та реабілітаційних центрів.

Співробітників пансіонату "Золотий час" допитують у поліції, його господарка на лікарняному, поліція взяла будинок під охорону.