Лікарні Харківської області отримали майже тисячу кисневих концентраторів

Чиновники запевняють, що обладнання забезпечить киснем всі ліжка для хворих коронавірусом.

Кисневі концентратори розподілили між обласними і районними лікарнями, де надають допомогу пацієнтам з COVID-19.

980 кисневих концентраторів дозволять на 100% забезпечити киснем ліжка, визначені для хворих коронавірусом. Про це повідомили в Харківській ОДА.

"Ці кисневі концентратори розраховані на два потоки, тобто можуть забезпечити киснем двох пацієнтів одночасно. Сьогодні обладнання буде доставлено до усіх лікарень області — як районні, так і обласні установи, які знаходяться в Харкові. І сьогодні до кінця дня вони практично будуть готові до використання. Тож, Харківська область фактично стає першою областю, де на 100% забезпечені киснем ліжка, визначені для надання допомоги хворим COVID-19", — розповів заступник голови Харківської ОДА Тарас Пастух.

Партію концентраторів купили за гроші державної субвенції.

"Всього понад 135 мільйонів гривень були призначені виключно для придбання кисневих концентраторів, великих ємностей для централізованої подачі кисню, а також розведення кисневих магістралей", — пояснив чиновник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У лікарнях Харкова з'являться безкоштовні комп'ютерні томографи

Як писав KHARKIV Today, на початку листопада в інфекційній лікарні, де приймають тільки пацієнтів з COVID-19, хворим доводилося чекати черги до палати і дихати киснем у приймальному відділенні.

18 листопада до лікарень міста і області передали 370 кисневих концентраторів. На митниці застряг 461 кисневий концентратор, обладнання було призначене для лікарень міста і залізничних лікарень, наступного дня їх пропустили