Коронавірус в Харківській області: діагноз підтвердився у 2-річної дитини, 85 осіб з COVID-19 — в лікарнях

Із 196 хворих коронавірусом в Харківській області 85 осіб госпіталізовано, 94 — на самоізоляції, 4 людини померли.

Із 196 хворих коронавірусом в Харківській області 85 осіб госпіталізовано, 94 — на самоізоляції, 4 людини померли.

За добу в нашому регіоні 49 нових випадків захворювання у жителів Харкова, Зміївського, Лозівського і Богодухівського районів. Про це повідомив голова Харківської ОДА Олексій Кучер. Діагноз підтвердився і у дитини.

"Наймолодшій хворій — всього 2 рочки. Дівчинка знаходиться на самоізоляції окремо від мами (у якої підтверджений COVID-19). Дитина під наглядом педіатра, стан задовільний, скарг немає. Всього з підтверджених випадків 85 осіб госпіталізовані, 94 — на самоізоляції. Двоє госпіталізованих хворих підключені до апаратів ШВЛ", — написав Кучер в своїх соціальних мережах.

За інформацією голови ХОДА, серед тих, у кого підозрюють коронавірус, 97 осіб госпіталізовано та 23 — на самоізоляції.

Також в Харкові зафіксували два летальних випадки серед людей з підтвердженим COVID-19. Обидва чоловіки — харків'яни.

⠀ "На жаль, за останню добу двоє людей з підтвердженим коронавірусом померли — харків'яни 37 і 68 років. У обох були супутні захворювання, зокрема, токсичний гепатит", — пояснив Кучер.

Голова Харківської ОДА уточнив: в нашому регіоні коронавірус підтверджений у 53 медиків, серед них медсестри, санітари та лікарі. Вони працюють в харківській лікарні №13, обласній клінічній лікарні, Центрі екстреної невідкладної допомоги та медицини катастроф, харківській поліклініці №25, Валківській ЦРЛ, Ізюмській ЦМЛ Піщанської Божої Матері, Зміївській ЦРЛ, туберкульозному санаторії Володимирський, Інституті патології хребта та суглобів ім. Сітенка, Обласній психіатричній лікарні № 1, Вовчанській ЦРЛ, харківській поліклініці №21, харківській дитячій лікарні №16, військовому госпіталі, харківській багатопрофільній лікарні №25.

"Отже, за весь період реєстрації в Харківській області зафіксовано 407 підозр на COVID-19, з них: 196 випадків підтверджено (15 осіб одужали і 4 померли), 91 випадок спростовано", — підсумував Кучер.