Кінотеатри в Україні запрацюють наступного місяця

Кінотеатри могли відкритися ще два дні тому. Однак глядацькы зали не дозволили заповнювати більше, ніж на 30% і було мало прем'єр.

Кінотеатри могли відкритися ще два дні тому. Однак глядацький зал не дозволили заповнювати більше, ніж на 30% і було мало прем'єр.

Глядачі зможуть відвідати кінотеатри не раніше 2 липня. Про це повідомив міністр культури і інформаційної політики Олександр Ткаченко.

"Зустрілися з представниками індустрії та профільними депутатами, обговорили з міністром охорони здоров'я. Загальна думка — з 2 липня може тільки початися поетапне повернення кінотеатрів до життя. Головне — це безпека глядачів", — написав він у своїх соцмережах.

Міністр культури і інформаційної політики уточнив — кінотеатри могли відкритися ще з 10 червня за умови, що зали будуть заповнені на 30%, але це було б невигідно. Також світові і українські прем'єри перенесли, тому великих кас не чекають.

Нагадаємо, 10 червня в Харкові запрацювали бібліотеки, театри планують зустріч з глядачами на липень. Вийшли з карантину Муніципальна галерея, Літературний і Художній музеї. В Історичному музеї планують почати приймати відвідувачів не раніше 22 червня.