Харків'яни скаржилися на "Коксохім" до поліції, копи не прийняли їх заяви

Дії співробітників поліції перевірять.

Відмовились прийняти заяви харків'ян співробітники Новобаварського відділу поліції.

Відповідність відео з'явилося в соцмережах. Харків'янам довелося викликати патруль до відділу  поліції.

За словами Ірини Кравченко, у поліції хотіли з'ясувати, чому "Коксохім" продовжує працювати.

"Хотіли поспілкуватися з поліцією на цю тему. Але карантин С на прийом до начальника потрапити не можна, ні до кого іншого теж. Запропонували провести зустріч у дворі, раз карантин, але поліція все одно відмовилася. Ніяких пояснень ... На 102 повідомили, як над нами знущаються. Вже 5,5 години не можуть привласнити номера єдиного обліку трьом заявам ... Після від'їзду патрульних процес трохи прискорився. Протягом години нам видали талони про прийняття заяв. І о 8 годині вечора ми змогли покинути такий негостинний райвідді " —написала вона на своїй сторінці в Facebook. .

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екоінспекція Харківської області не змогла визначити, забруднює "Коксохім" повітря чи ні

Це відео потрапило на очі і поліцейським. За розпорядженням керівництва ГУ Нацполіціі в Харківській області за даним фактом призначила службове розслідування. Інформацію внесли до журналу Єдиного обліку Новобаварського відділу поліції. Всі обставини події встановлюють, повідомили у відділі комунікації Нацполіціі в Харківській області.

Копи нагадують, що за фактом забруднення повітря слідчі Новобаварського відділу поліції проводять досудове розслідування, кримінальне провадження відкрито за ч. 1 ст. 241 (забруднення атмосферного повітря) Кримінального кодексу України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харків'яни збираються пікетувати Офіс президента

Нагадаємо, вранці 31 серпня близько ста харків'ян перекрили проїзд по вулиці Москалівській. Протестуючі вийшли на пікет з вимогою закрити "Коксохім". Після пікету на "Коксохімі" пройшли обшуки.