Харків'яни скаржаться на стан ліфтів у багатоповерхових будинках (Відео)

Харків'яни отримали можливість розповісти про стан своїх ліфтів в Telegram-каналі диспетчерської служби "1562".

Жителів міста попросили оцінити стан ліфтів в їх будинках.

У вівторок, 24 листопада, диспетчерська служба "1562" запустила опитування в Telegram, в якому попросила жителів міста оцінити якість роботи ліфтів в їх будинках за 10-бальною шкалою. Опитування запустили о 11:53 і станом на 14:00 в ньому встигли взяти участь більше 2 600 користувачів.

Про ідеальний стан ліфтів заявили лише 8% тих, хто проголосував. Оцінку 9 поставили 8%, 8 — 14%, 7— 12%, 6 — 9%, 5 —14%, 4 — 8%, 3 — 10%, 2 — 5%, 1 — 12%.

Жителів міста також попросили прокоментувати стан ліфтів і запропонувати свої рішення наявних проблем з ними.

Серед проблем, які часто називали учасники опитування:

  • сильна тряска;
  • гучні сторонні звуки, що викликають занепокоєння;
  • часті застрявання (незаплановані зупинки ліфта);
  • поганий стан кнопок, западають кнопки;
  • двері, які дуже швидко закриваються і затискають пасажирів;
  • поїздки не на той поверх;
  • обдерті кабіни;
  • занадто часта необхідність в ремонті;
  • відсутній зв'язок з диспетчером;
  • не закриваються двері;
  • бруд в ліфті;
  • повна відсутність роботи.

Так, користувач Марія Овсієнко, яка проживає в третьому під'їзді будинку №61 на вулиці Іллінській (район ст. м. "Холодна гора"), пише: "Будинку 40 років. Ліфт жодного разу не міняли, брудний, постійно ламається і регулярно застрягають люди. Не завжди відкриваються двері".

Житель семиповерхівки на вулиці Терихівській, 24 на Холодній горі, який брав участь в опитуванні та попросив не вказувати його нікнейм, в листуванні з KHARKIV Today продемонстрував, як працює ліфт в його будинку — двері в нього необхідно відкривати самостійно — своїми руками. Сам ліфт 1972 року випуску.

"І коли-небудь хтось зробить крок в шахту", — повідомив користувач Telegram.

Скаржиться на стан підйомника і користувач ЛІА, яка проживає в п'ятому під'їзді будинку на вулиці Новгородській, 4А (район станції метро "Ботанічний сад").

"Ліфт постійно ламається. Хоч кабіну і оновлювали кілька років тому, але сам механізм старий. Поломки не рідше разу на тиждень. Кнопка виклику на 1-му поверсі заклинює щодня. Часто не відкриваються двері на першому поверсі під час спуску в ліфті. Доводиться підніматися в ліфті на другий — і потім пішки спускатися на перший. З коляскою це зовсім незручно. Двері ліфта не відкриваються повністю (на всю ширину) на першому і восьмому поверхах, увійти з коляскою проблематично! Крім того, дуже короткий проміжок часу дається на вхід-вихід ( не більш 5-7 секунд), якщо не встиг, двері зачиняються — блокують коляску. Це жах! Пропозиція — відрегулювати відкриття зовнішніх і внутрішніх дверей на максимум (і так дуже вузький вхід 60 см, так ще, якщо кожна з дверей не відкривається повністю — виходить вхід близько 50 см !!!, доводиться розсовувати і утримувати руками). Відрегулювати механізм закриття дверей ліфта !!! Не допускати закриття дверей, поки там хтось перебуває", — написала дівчина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Успішний, але холодний Харків. Сотні квартир в місті залишаються без тепла

Користувач Serhii Huz, який живе в будинку на проспекті Перемоги, 64 (район станції метро "Перемога") пише, що в під'їзді з двох ліфтів один нібито замінили, однак за фактом замінили лише кабіну і навіть не закінчили роботу над внутрішнім опорядженням.

"При русі вгору ліфт не збирав тих, кому потрібно їхати вниз. Після заміни все навпаки. Двері закриваються навіть якщо ти зайшов (з коляскою не встигаєш заїхати), кнопки працюють із запізненням, натиснув і чекай поки він зрозуміє, що потрібно їхати. Ліфт збирає всіх підряд кому вгору, кому вниз йому все одно. Питання: навіщо потрібна така заміна, якщо зробили тільки гірше. Поверніть стару кабіну з її функціями і, будь ласка, не чіпайте ту яка залишилася без заміни", — пише користувач.

Зустрічалися, звичайно, і позитивні коментарі, де комунальним службам дякували за хороший стан ліфтів, але вони нечисленні.

KHARKIV Today раніше писав про те, що харків'яни продовжують скаржитися на відсутність опалення.