Харків'яни продали фальсифікованих сильнодіючих препаратів на 15 мільйонів гривень

Сировину для ліків отримували зі Східної Азії, виготовляли фальсифікат в промисловій зоні Харкова.

За рік від продажу фальсифікованих препаратів зловмисники отримали 15 мільйонів гривень.

Співробітники Служби безпеки України викрили групу, яка незаконно виготовляла та реалізовувала фальсифіковані анаболічні і сильнодіючі препарати на мільйони гривень. Про це повідомили в Службі безпеки України.

Слідчі встановили, що нелегальний бізнес організували четверо жителів Харкова і Києва. Сировину для виготовлення препаратів вони отримували поштою з однієї з країн Східної Азії.

"Виробництво медикаментів зловмисники здійснювали кустарним способом в орендованому приміщенні в харківській промисловій зоні. Для підробки упаковки, голограм і інструкцій учасники злочину використовували потужності однієї з міських друкарень, де працював один зі спільників", — відзначили в СБУ.

Підробку зловмисники продавали під виглядом продукції відомих фармацевтичних виробників через інтернет-магазин. Обсяг проданого за рік товару попередньо оцінили в понад 15 мільйонів гривень.

Чотирьом зловмисникам повідомили про підозру за ч. 2 ст. 321-1 (фальсифікація лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів) Кримінального кодексу України. Двом вже обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як писав KHARKIV Today, гривень, 42-річного харків'янина викрили в підробці рецептів, за допомогою яких він купував і потім реалізовував сильнодіючі ліки